Amplitúdó tréning

Amplitúdó tréning

Az amplitúdó tréning során rákerülnek a fejre, adott pontokra a tappancsok/érzékelők, melyet egy speciális pasztával rögzítek a fejhez. Majd elindítom a kezelési programot, melynek folyamán a páciensnek egy külön képernyőre kell fókuszálnia (pl. egy filmet néz, vagy gyermekek esetében egy nyugodt mesét). Abban az esetben, ha a kliens megfelelően fókuszál a képernyőre, úgy a kép és hang hatások folyamatosak. Akkor, ha fókusza eltéved, az agyi hullámok nem kívánt tartományba lépnek és ez által a monitoron lévő hatások megváltoznak. Töredezetté válnak, a kép megáll, lelassul, megszűnik a hang, stb.

Én közben figyelem a kliens agyi EEG működését, egyben fizikai reakcióit és beállítom a saját képernyőmön a program segítségével azokat a határértékeket, amivel a kliens fókuszát és egyben agyműködését vissza tudom hozni az optimális állapotba. Mindig a határokat mozgatjuk, ezzel is késztetve arra a klienst, hogy meglépje saját agyi működésének határait, ez által tágabbra tolva korlátait.

Adott esetben, ha például a tréning során a belső feszültségért/szorongásért felelős agyhullámokat csökkentem. Úgy állítom be a szofvert, hogy a vetített mese csak akkor lesz látható jó minőségben, ha a tréningezett személy csökkenti a szorongásért/belső feszültségért felelős hullámait.

Ha megfelelően fókuszál a kliens, és az ideális agyhullámokkal működik akkor a film minősége, képe és hangja nem változik. Ha nem kívánt tartományba tévednek agyi hullámainak működése, elveszti a fókuszt vagy adott agyhullámok melyeket tréningezünk megnőnek, úgy a rendszer kép és hang visszajelzést ad. Lelassul, szétesik a kép, stb. Amint képes a kliens ismét visszafókuszálni a képernyőre és csökkenti a feszültségért felelős agyi hullámait, a film tovább megy normál minőségében.

Ezzel az egyszerű módszerrel megtanítható az agy, hogyan csökkentse azokat az agyhullámokat, melyek alacsony agyi működéssel járnak és hogyan növelje az aktív és tudatos működésért felelős hullámokat. A végső cél, hogy a tréningezett személy a megfelelő agyi működést egy idő után már saját maga tudja tudatosan előidézni és egy idő után már nem csak a videofilm megtekintése kapcsán, hanem más hétköznapi helyzetben is képes legyen erre.